Bioväxt - Appen som årligen sparar 6v jobb per person till Biototal

Vill ditt företag bli mer effektivt, mer konkurrenskraftigt och öka lönsamheten? Vill ni dessutom spara 1,5 månaders arbetstid per person och år? Det ville miljöföretaget Biototal och de bad oss att utveckla webbapplikationen Bioväxt. I den här matiga artikeln berättar vi mer om de effekter vi skapar åt våra kunder samt visar vad vi kan och vill.

Ett uppdrag där Webkingplattformen återigen visade framfötterna

Bioväxt är ytterligare ett bra exempel på hur Webkingplattformen ger oss en mängd fördelar som våra konkurrenter inte kan mäta sig med. Med den skapar vi snabb EFFEKT och affärsnytta. Nu ska vi berätta mer om hur Bioväxt fungerar och hur den till personalens glädje skapar rejäl affärsnytta och ökar lönsamheten hos Biototal. Dagligen.

 

Bioväxt är en problemlösare av rang, som spar tid och pengar, varje dag

Men först några konkreta fakta som visar vad WebkingTeamet kan åstadkomma till kunden när det agila teamet gnuggat sina geniknölar. Vad sägs om dessa fördelar?

  • 1,5 månaders sparad arbetstid per person och år
  • En markant ökad affärsnytta och stora ekonomiska besparingar
  • Stärkt konkurrenskraft och positiva synergier överlag
  • Den underlättar markant det dagliga arbetet
  • Leder till en bättre miljö och minskar onödiga transporter
  • Fungerar perfekt med övriga system
 

Skräddarsydda funktioner gör Biototal vassare än konkurrenterna

Med ovanstående faktum är det inte undra på att Bioväxt-appen är populär. Den är med sin tillhörande databas skräddarsydd för att underlätta arbetet med slamhantering. Appen håller stenkoll på deponier, batcher, lagerplatser och spridningsdokumentation för Biototals kunder.

Vad är då Bioväxt? Vi låter vår utvecklare Johan de Groot berätta!

”Bioväxt är ett planeringssystem för hantering av restprodukten slam. Med hjälp av Bioväxt har det skett en stor förändring i hur arbetet går till. Tidigare skapade man ett stort antal Exceldokument som delades mellan medarbetarna. Nu kan man istället logga in och arbeta direkt i webbappen. Där finns allt samlat på ett och samma ställe och risken för att personal skriver över varandras data är helt eliminerad.”

 

Vår förstudie är noggrann, då blir även slutresultatet riktigt bra

Bioväxt växte fram efter en noggrann förstudie. I denna kunde vi snabbt identifiera potentiella problem, utmaningar och även tänkbara scenarier att ta hänsyn till. Innan hade vi satt oss in i företagets verksamhet och gjort vår läxa när det gäller de utmaningar som Biototal hanterar, samt hur vi kunde jobba oss runt dessa.

 

Tät kundkontakt och utmanande sprintar gör projektet roligt och utvecklande

Det här är ett komplext uppdrag. Inget snack om saken. Där WebkingTeamet i varje sprint ställdes inför mer eller mindre knepiga utmaningar. Här fanns gott om avancerade beräkningar, logistiska tankenötter och inte minst en rad önskemål att ta hänsyn till. Känslan genom hela projektet var riktigt bra och vi jobbade hela tiden kundnära. Med en mängd fina solstrålar och väldigt få orosmoln att ta hänsyn till.

 

Johan de Groot, vad bestod den största utmaningen av?

”Det har såklart varit utmanande för oss sätta sig in i en helt ny värld med begrepp som årsgivor, mervärdesberäkningar och spridningsplaner. Man kan lugnt påstå att branscherna webbutveckling och biogödsel inte ligger i samma mapp hos arbetsförmedlingen. Detta tacklade vi genom att skapa en gedigen förstudie för att noggrant bena ut vad som ska utvecklas och varför.”

 

Appen ger Biototal ökad synlighet, bättre flöden, snabbare logistik och nöjda medarbetare

Att resultatet skulle bli väldigt bra och resultera i tydliga, spårbara processflöden, där medarbetarna själva kan skapa lägesrapporter och presentationer, samt få en fin verksamhetsöversikt var det ingen tvekan om.

 

Igenkänning enligt företagets grafiska profil gör det lätt för användarna att komma igång

För att underlätta för medarbetarna har vi även uppdaterat appens gränssnitt enligt Biototals grafiska profil. Användarvänligheten är otroligt viktig då målgruppen är så bred och har olika tekniska förkunskaper, samt använder ett flertal olika plattformar. En tydlig funktionalitet och igenkänning är otroligt viktigt och ett verktyg som är krångligt och ologiskt vill vi verkligen inte lansera. Bioväxt är lätt att förstå.

 

System som pratar med varandra - Bättre koll på ekonomi och lager

För fina synergier såg vi även till att koppla ihop Bioväxt med Biototals ekonomisystem. Detta resulterar i en tydlig insikt i lagerhållning och skapar förutsättningar för ekonomiska uppföljningar.

 

Bioväxt är ett statement för vad WebkingTeamet går för - Hur kan vi hjälpa DIG?

Det är sånt här som vi gillar. Uppdrag som få av våra konkurrenter klarar av och som verkligen triggar oss. Långt ifrån enkelt, men med mer än tio års erfarenhet av apputveckling, komplexa system samt utvecklande av prisvinnande projekt tog vi oss an projektet utan att tveka.

 

Johan, vad har WebkingTeamet lärt sig av det här projektet?

”Det jag vill lyfta speciellt är kommunikation med kunden. Bygger man något så pass stort och komplext krävs det att ärenden studsar mellan utvecklingsteamet och kunden under arbetets gång. Även om det finns en förstudie med prototyper, processflöden och en definierad backlog finns det alltid utrymme för förändring eller feltolkningar.”

 

Genom modern teknik och innovativa lösningar ökar vi våra kunders tillväxt

Det känns riktigt bra att skapa affärsnytta och bra förutsättningar till kunder som gör insatser för vår miljö. Biototal är proffs på växtnäring, kretslopp, jordbruk och miljö. De kan det mesta om förnyelsebar växtnäring, grön resurs och cirkulär support. De vet vad de gör, vad de ska göra och varför de gör det. Och nu kan de göra det ännu mer effektivt, lönsammare och med bättre kontroll.

 

Självklart ska vi med kunden fira att projektet blev så lyckat

När Covid-19 lagt sig samlar vi ihop Biototalgänget och drar ut till Andreas på Hyrgokart vid Sviestad. Där kör vi Gokart och äter och dricker gott. Samt sätter några snabba varvtider och använder vår egen app Grand Prix när vinnaren koras. Det är vi värda, inte minst då vi redan fått fler beställningar av Biototal. Här finns en text om hur vi utvecklat Hyrgokarts app.

Webking har visat på ett stort engagemang inte minst när vi har kört fast. Många gånger har de löst problem innan vi ens har märkt att det var ett problem

Janne Linder - Konsult

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär