Breeding Journal - En app för uppfödning av djur

En skräddarsydd app för uppfödning som spar tid och håller koll på dina hundar

Bakom idén står Louise Edlund på kenneln Cani-Lee som bad oss utveckla en skräddarsydd uppfödningsapp efter hennes behov. Att föda upp hundar kräver nämligen en hel del koll och planering.

 

Breeding Journal samlar all info på ett ställe, alltid åtkomligt

Därför insåg Louise att det skulle vara bra med en app för uppfödning som är kul att använda. Som spar tid och samlar all information på ett ställe. Perfekt när man måste ha koll på kullrapporter, vikt, och status på ett antal gulliga små valpar. Breedning Journal är skalbar och en av de viktigaste funktionerna är dess spårbarhet och uppföljning. Att du kan gå tillbaka historiskt och jämföra data från dina tidigare kullar för ev justeringar uppskattar många uppfödare.

 

En kennelapp och digital avelsjournal för hunduppfödare

Resultatet är en uppfödningsapp som gör livet som hunduppfödare enklare. Där användaren smidigt lägger in information om sina hundar och sedan kan följa utvecklingen från valp till vuxen hund. Journalerna förenklar, förtydligar och följer avelsarbetet på ett lättöverskådligt och kvalitativt sätt. Med fina bilder, tydliga diagram och kurvor.

 

Breeding Journal är en app för uppfödare som förenklar vardagen rejält

I Breeding Journal har vi lagt in flera relevanta funktioner så att du från telefon eller surfplattan bland annat kan:

  • Lägg in dina avelshundar, logga tikens löpcykel och skriva ner hanhundsförfrågningar
  • Dokumentera kulldata, logga valparnas födelsevikt, färg, päls, avvikelser osv
  • Följa valparnas viktutveckling över tid
  • Skapa och följa kullrapporter, från valp till vuxen hund
  • Lägga in valp- samt parningsförfrågningar

 

En SaaS-tjänst med flexibla abonnemang och priser

Breeding Journal är en SaaS-tjänst. Med en säker betallösning mot en mindre månadskostnad prenumererar du på appen och dess funktioner. Den är flexibel, med olika abonnemang för att passa just dina behov. Månadskostnaden baseras på hur många hundar du har.

 

Anpassade prismodeller och ett bra poddtips

Att prissätta och ta betalt för en app kan vara lite knepigt. Då det gäller att anpassa den för att passa så många potentiella kunder. Därför är det smart med flexibla abonnemang och en säker betallösning. Lyssna gärna på det här avsnittet av WebkingPodden, där vi ger råd och tips om just detta.

 

Nu får du ordning och reda, och slipper papper och penna...

Hur som helst. Efter en snabb agil utveckling (efter en gedigen förstudie) har vi skapat en kennelapp som gör vardagen smidigare för många hundvänner. Med en god överblick, struktur, uppföljning, spårbarhet och dokumentation från valp till vuxen hund. Där all info sparas i molnet. Alltid redo, från mobil, dator eller surfplatta. Så du slipper drunkna i Post-it´s och lappar.

 

Breeding Journal finns både till iOS och Android

Breeding Journal är reklamfri och lägger grunden för ett kvalitativt avelsarbete. Den finns på App Store och på Google Play. Lyssna gärna på intervjun med Louise i WebkingPodden. Det finns även ett tekniskt referenscase här. Vi avslutar med att ställa några frågor till Louise.

 

Louise, hur blev slutresultatet?

-Ni har förverkligat våra tankar och idéer och vår app blev precis så enkel och lättöverskådlig som vi tänkte oss. Ni snappade upp vår vision på ett mycket bra sätt. Nu finns all information på ett ställe och man slipper skriva ner allt på papper!

 

Hur har det varit att jobba med oss på Webking?

-Det har löpt på smidigt. Vi har blivit bra bemötta med snabb respons och vi upplevde att ni har en stor kompetens.

 

 

Vill du veta mer om appar? Lyssna på WebkingPodden

Vill du veta mer om hur vi förverkligar våra kunders appidéer? Då ska du lyssna på avsnittet Så förverkligar vi din appidé. God lyssning.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär