Eric Bonta - Apputvecklare med LIA-plats på Webking

Det här är Eric Bonta, en blivande apputvecklare som till vardags studerar till systemutvecklare på TUC Yrkeshögskola här i Linköping. Eric har de senaste månaderna gjort sin LIA-praktik hos oss på Webking, tillsammans med sin kursare Felix Bergström och i den här intervjun berättar han om sin LIA och om livet som apputvecklare på Webkingkontoret.

Blivande apputvecklare och elektriker som gillar utveckling

Eric har flera strängar på sin lyra och är även utbildad elektriker med erfarenhet av både industri- och elbranschen. Bland annat som automationstekniker och svagströmselektriker. Men tack vare ett starkt intresse för teknik och data sadlade Eric om och började plugga på TUC, och när det var dags för LIA vände sig han tillsammans med Felix till oss på Webking.

 

Parprogrammering och spännande app-projekt på gång

Efter en tid i skolbänken med bland annat Robert som lärare på TUC var det dags för Eric att kliva in på Webkingkontoret och ta del av själva onboardingprocessen för våra apputvecklare. Efter lite acklimatisering med kaffe, flipper samt lite arkadspel var det dags för Eric att sätta sig in i vår arbetsmetodik och våra system. Samt såklart att lära känna hela WebkingTeamet och vårt sätt att arbeta, med daily scrum meetingsretrospectives och agil utveckling. Men, as usual så blev detta inga problem.

 

Hur kom du på att du ville jobba som apputvecklare?

Jag har alltid tyckt att det är roligt att jobba med problemlösning och har länge haft ett intresse för IT. Men, det var inte förrän jag provade på simplare programmeringsuppgifter som jag faktiskt hittade intresset för det.

 

Eric, vilken typ av utveckling vill du helst jobba med, och varför?

Den arbetsprocess som passar mig bäst är när man får följa ett projekt från början till slutet. Jag tycker att front-end är väldigt kul då man tydligt kan se resultatet av det man gjort. Men att klura ut logiken för ett komplicerat scenario är minst lika givande!

 

Hur ser en vanlig dag på Webkingkontoret ut?

Dagen börjar oftast med en kaffe, ett bra snack och ett dagligt möte där vi diskuterar hur vi ligger till i projekten och vad som behövs göras under dagen. Sen är det bara att boota igång datorn och börja koda.

 

Ge några exempel på vad du lärt dig på din LIA

Jag känner att jag som blivande apputvecklare har fått en bra förståelse för hur utvecklingen av en modern app går till. Både från första samtalet med en kund som har en idé, som vi sedan gör till en prototyp och till sist levererar en färdig produkt.
 

Nämn tre appar du gärna skulle varit med och utvecklat

Hmm, det hade varit coolt att som apputvecklare få se hur logiken fungerar i t.ex Bank-ID-appen. Sedan kanske Avanza-appen och någon större chatt-app som Messenger eller Discord.

 

Slutligen, hur hamnade du på Webking?

När jag letade LIA plats så kollade jag efter företag som jobbade med just apputveckling och det det fick att få in en fot som just apputvecklare. När jag sedan fick syn på Webking så fick jag snabbt uppfattningen om att det var ett företag som tilltalade mig starkt. Både atmosfären runt deras varumärke och hur de sticker ut på marknaden. När jag sedan hade Robert (VD på Webking) som föreläsare i skolan så kändes valet självklart.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär