Felix Bergström - Utvecklar appar på sin LIA

Då var det dags att presentera Felix Bergström. Felix studerar till systemutvecklare på TUC Yrkeshögskola här i Linköping och är numer riktigt hemmastadd på kontoret. Tillsammans med kompisen Eric som du kan läsa om här gör han sin LIA hos oss och utvecklar appar.

Att utveckla appar går lättare med en bra utbildning med relevant inehåll

Både Felix och Eric har haft Robert som lärare på TUC, i kurser som verkligen är relevanta och där kursplanen är rejält up to date för att eleverna ska vara väl förberedda på rätt saker när de ska ut i arbetslivet. Och det finns som sagt en hel del att lära sig samt att välja att fokusera på när det handlar om apputveckling. Ramverk som kommer och går, databaser att stångas med, trender, funktionalitetskrav, integrationer och annat som vi utvecklare tycker om att ta tag i och grotta ner oss i.

 

Gott om omväxlande uppgifter när vi går från idé till app

Felix tvekar därför inte en sekund när han får testa sina kodkunskaper och ta tag i något av våra app-projekt. Felix och Eric är en bra kombo som tycker om parprogrammering och att tillsammans; eller var för sig ta sig an både små och stora uppgifter. Nu ska Felix själv berätta lite om sig och om livet på Webking.

 

Felix, du utvecklar appar, men vad är du i grund och botten utbildad till?

I grund och botten så är jag utbildad som systemutvecklare i .NET. Det innebär att jag utöver att utveckla appar, är utbildad i att bygga webbsidor, utveckla serverapplikationer och sedan driftsätta dem på molntjänster som till exempel Azure.

 

Vad har du fått göra under din LIA?

En hel del bra och mycket roliga saker. I början var det mest buggfixar och att hjälpa till med att utöka lite funktionalitet till några appar. Men jag har sen dess fått mycket större uppgifter. Till exempel att utveckla större delar av Webkings nya projekt Parking Time´s backend och frontend. Parking Time är en digitaliserad version av en P-skiva och är ett smidigt sätt att parkera. 

 

Vad har du lärt dig under tiden hos oss då?

Hos Webking så har jag lärt mig många bra saker inom teknologi. Inte minst hur projekt kan byggas upp. Men det nyaste och mest användbara för mig är nog insikten i hur ett professionellt företags arbetsprocess ser ut runt ett projekt. Med andra ord hur man som mest effektivt kan jobba som ett stort team runt ett projekt, utan att skapa problem för varandra.
 

Vad är det som är så kul med att utveckla appar?

Jag skulle nog säga att det roligaste med att just utveckla appar är att få se resultatet fungera framför en. Inte bara se det fungera, utan få se det fungera både som det var tänkt från början, men också så bra som möjligt.

 

Vad gör du när du inte är på Webking och utvecklar appar?

På fritiden så håller jag mycket på med fin elektronik. Innan min utbildning till systemutvecklare så pluggade jag till elektronikingenjör, så min fritid går mycket till att designa och löda kretskort samt programmera mjukvaran till dem. Då använder jag oftast språket C++. Om det inte är lödning eller programmering, då brukar jag oftast sitta och spela något kul strategispel på datorn.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär