Webking - Hur du undviker att besökare lämnar din webbplats på grund av lång väntetid

Låt inte dina besökare vänta när de besöker din webbplats

Hastighet är en viktig faktor när du utvecklar en webbplats. En besökare som får vänta flera sekunder på att en långsam webbplats laddar tröttnar ofta och lämnar webbplatsen i ren frustration. Genom att snabba upp hastigheten på webbplatsen så den upplevs och startas snabbare kan du undvika att dina besökare lämnar den.

Genom att följa nedanstående tips kommer du att kunna optimera din webbplats så besöket upplevs snabbare, utan fördröjningar och onödigt långa laddningstider.

Checklista på hur du ska optimera din hemsida för en bättre upplevelse!

Komprimera sidans innehåll

Komprimering minskar svarstider genom att minska storleken på HTTP-svaret. Gzip är den populäraste och mest effektiva komprimeringsmetod för närvarande och minskar svarsstorleken med cirka 70%.

 

Gör färre HTTP-förfrågningar

Minska antalet komponenter på din sida och du minskar antalet HTTP-förfrågningar som krävs för att återge sidan, detta resulterar i att sidan laddas snabbare. Några sätt att minska antalet komponenter kan vara att kombinera filer, kombinera flera javascript i ett javascript, kombinera flera css-filer till en css-fil och använda CSS Sprites och bildkartor

 

Lägg till ``expires headers``

Webbsidor blir allt mer komplexa med flera skript, formatmallar, bilder och Flash. Förstagångsbesök på en sida kan kräva flera HTTP-förfrågningar för att ladda alla komponenter. Genom att använda ”Expires headers” kommer dessa komponenter blir cacheningsbara och onödiga HTTP-förfrågningar på efterföljande sidvisningar kommer minskas. ”Expires headers” förknippas oftast med bilder men de kan och bör användas på alla komponenter, inklusive skript, formatmallar och Flash.

 

Flytta JavaScript till slutet på sidan

JavaScript blockerar parallella nedladdningar. Det vill säga när ett script hämtas, startar webbläsaren inte några andra nedladdningar. För att hjälpa sidan laddas snabbare, flytta JavaScript till slutet på sidan om det är möjligt.

 

Minifiera JavaScript och CSS

Minifiering avlägsnar onödiga tecken från en fil för att minskar dess storlek och därigenom förbättras laddningstiden. När en fil är minifierad är kommentarer och onödiga tomrum borttagna. Detta förbättrar besökarens väntetid eftersom storleken för att hämta filer minskas.

 

Distribuera innehållet över flera geografiskt spridda webbservrar

Användarens närhet till webbservern minskar svarstiden. Distribuera innehållet över flera geografiskt spridda webbservrar (engelska Content Delivery Network (CDN)) gör att webbplatsen laddas snabbare.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär