Smart Agritech - Jakob på Smart Agritech berättar om Webkings arbetssätt

Webking har utvecklat SaaS-tjänsten Pigxcel™ till Smart Agritech Solution of Swedens senaste spjutspetsteknologi inom automatisk vägning. Här berättar företagets CTO Jakob Blomberg (längst till höger på bilden ovan) om Webkings arbetssätt  samt de funktioner och den effekt som appen skapar till sina användare.

Berätta lite om Webkings arbetssätt under utvecklingen av Pigxcel

-Absolut, Webking har byggt en app och en SaaS-lösning till Pigxcel. En app som egentligen är en vågtjänst. En grisvåg as a service skulle man kunna säga. Det unika med Pigxcel är att vi nu med hög noggrannhet och helt automatiskt kan väga grisar i en box utan att ta ut grisarna och ställa dem på en våg med allt vad det innebär av arbete, slit och obehag för grisarna. När vi kan väga grisarna kontinuerligt under dagen kan vi ta fram medelvikten för boxen som grisproducenten sen kan ta del av. På detta sätt kan man sen följa tillväxten och se om den är enligt den tilltänkta viktkurvan. Att ha en daglig kontroll över tillväxten, är väldigt smidigt och inom lantbruksnäringen är den här typen av tjänst väldigt välkommen. Tjänsten har många fördelar och leder till minskat fodersvinn, en enklare och mer effektiv arbetsdag för personalen och grisarna får en mindre stressad tillvaro samt reducerad miljöpåverkan. Syftet är att öka lönsamheten hos lantbrukarna.

 

Hur kom ni i kontakt med Webking och hur har det varit att arbeta med oss?

-Det blev genom en rekommendation av en gemensam bekant till både oss och Webking. Samarbetet har gått bra, men vi hade en lite trixig start där projektet blev uppskjutet ett år, men när vi väl kom igång har det rullat på riktigt bra, med full fokus på uppdraget.

 

Om du skulle rekommendera oss, vilka av våra talanger skulle du framhålla?

-Det skulle nog vara kommunikationen i och runt allt som ska och har gjorts. Rak och lyhörd kommunikation, med user-stories och samsyn i projektet. Vi förstår varandra, och vad produkten ska klara av, och resultatet som levererats har varit testat och gediget. bra jobbat med user-stories och samsyn.

 

Vilka problem har vi löst till er?

-När vi kom in i uppdraget hade vi en gammal webbapp som, var svår att ändra och underhålla. Nu har vi med hjälp av Webking ersatt den med en webbapp som är byggd och baserad på Webkingplattformen. Alltså en som är modulär, modern, skalbar och smidig att jobba med och inte minst att underhålla. Nu kan vi enkelt anpassa, forma, vidareutveckla innehållet. 

 

Hur upplever du engagemanget i Webkings arbetssätt?

-Engagemanget har varit bra och vi har genom hela projektet haft en lyhörd och bra dialog om samtliga arbetsuppgifter. WebkingTeamet har varit lätta att kommunicera med och mycket av denna har gått via Slack, samt ett möte via Teams varje vecka.

 

Om vi skulle förändra en sak till det bättre, vad tycker du att det skulle vara?

-Slack är lite av ett tveeggat svärd. Det är enkelt att skicka frågor och få svar, och responsen har varit okej. Men ibland har det hänt att man får hojta till en extra gång i chatten då en konversation har fallit mellan stolarna. Men så är det ju för alla. Responstiden beror ju på vad alla inblandade sysslar med. Men det har inte varit en stor grej. 

 

Har du tips på någon du tror skulle vara intresserad av våra tjänster?

-Alla som har behov av att få tag på en plattformsleverantör som kan konkretisera en idé borde ha nytta av Webkings kompetens. När det gäller plattformen så upplever jag att det fanns mycket bra funktioner i dess grundpaket och att den är en lösning som är tidsbesparande. 

 

Vad är nästa steg för Pigxcel?

-Vi har i skrivande stund precis avslutat utvecklingsfasen och Pigxcel lanserar just nu i Skandinavien och utvalda länder i Europa. Utveckling är ju en ständig process som aldrig upphör. Nu kommer vi lägga resurser på att se hur visualiseringen ska anpassas i framtiden för att skapa så mycket kundnytta som möjligt. Framtiden är spännande. 

 

Vill du veta mer om Webkings arbetssätt och hur vi byggt Pigxcel?

Vi berättar mer om utvecklingen av Pigxcel i den här artikeln. Vi har även ett lite mer tekniskt referenscase här där vi pratar om tekniken vi använt när vi byggt Pigxcel. Passa gärna på att besöka Smart Agritech Solution of Sweden´s hemsida för mer information.

 

Här finns fler kundintervjuer och fler blir det

Vi har som du kanske märkt en mängd olika testmonials från våra kunder på vår startsida. Och fler blir det. Undrar du över hur Per Holknekt tycker om Webkings arbetssätt så kolla in vår videotestmonial där han berättar om hur vi tillsammans utvecklat Skuldra.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär