Webking - Lunch Corona edition

I dessa tider med social distansering har Kvartersmenyn AB med sin gratisapp Lunch sett en rejält ökad efterfrågan på mat för take away och hemkörning. Då Webkingteamet byggt appen Lunch fick vi i uppdrag att implementera en funktion så att användarna kan hitta de restauranger som erbjuder take away och hemkörning av mat. Detta tvekade vi inte en sekund på, då våra favoritmatställen har det mycket tufft nu.

Uppdaterad lunchapp med take away och hemkörning av mat

Genom take away och hemkörning kan de anslutna restaurangerna trots det extremt tuffa läget jobba på, och hoppas att besökarna är lika hungriga som förr.

Hemkörningen utförs av flera olika utförare, till exempel Foodora, Onlinepizza och Hotmat. Dessa är redo att trampa hem till dig med din favoritmat. Så stöd din favoritrestaurang och bjud någon du tycker om på lite hemkörd mat. Då gör du en insats.

 

Apputveckling med nya funktioner signerat Webking

Väl inne i appen ser det ut som vanligt. Men, kika efter raden ”take away” under menyraden. Finns där en ikon med en påse samt texten take away erbjuder restaurangen take away och hemkörning av mat. Då kontaktar du dem som vanligt, och talar om att du vill ha din mat hemkörd. Finns det en ikon till höger? Klicka på den och du kommer direkt till menyn för just take away och hemkörning.

 

En nyuppdaterad app som gör vardagen enklare och godare

Nu ska vi berätta lite om hur du kan använda appen när du är hungrig, eller vill överraska dina vänner med god mat. Och nu även som sagt få din mat hemkörd eller som take away.

 

Socialt engagemang genom lösningsorienterad apputveckling

Låt oss säga att du sitter på tåget på väg till en vän i Uppsala. Du vill äta en bra kycklingsallad innan ni ses. Helst på en restaurang nära stationen, så du slipper stressa. Öppna Lunch, sök på Uppsala och se restaurangerna dyka upp på kartan. Klicka sedan på “visa mer”. Nu hittar du meny, priser, bilder, samt delningsfunktioner till sociala medier. Undrar du något? Då kan du med appen lätt ringa upp restaurangen för snabba svar. Var maten god? Då kan du spara den som favorit. Eller tipsa dina vänner om den.

 

Vi byggde Sveriges största och mest använda restaurangguide

Varje vecka ansluter sig ett tjugotal restauranger och med mer än 1500 anslutna restauranger har Lunch snabbt blivit Sveriges största och mest använda restaurangguide.

 

Strategi och användartester

För att uppnå dessa högt ställda mål har ett antal olika användartester genomförts i samband med att kravställningen på uppdraget togs fram. Testerna betonade vikten av en enkel och lättnavigerad app med smarta funktioner, som uppdateras och strävar efter att underlätta för användaren vid varje lunchtillfälle.

 

Lunchappen utvecklades till både Android och iOS

Testerna visade också att vi för bästa resultat behövde bygga appens design på olika sätt både för Android och iOS. Detta för att användaren ska känna igen sig i användargränssnittet och för att appen ska följa plattformens rekommendationer.

 

Höga betyg både från de hungriga och från krögarna

Lunch finns både för Android på Play Store och följer rekommendationerna för ramverket material design över hur ikoner, menyer, navigering ska se ut. Samt till iOS på App store och följer Apples riktlinjer för design över hur ikoner, menyer och dess navigering ska se ut. Idag används appen av tusentals aktiva användare dagligen.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär