Mabrook - Internationell dejtingapp utvecklad i raketfart

Mabrook är en modern och avancerad dejtingapp och en dröm som vår kund Ahmed ville att vi skulle förverkliga. Så klart nappade vi på utmaningen och här berättar vi hur vi utvecklade ytterligare en skräddarsydd app med Webkingplattformen.

Webkingplattformens 10.000 timmar ger raketsnabb utveckling när vi bygger din app

Visste du till exempel att vi på Webking kan utveckla en app tämligen snabbt idag? Det är tack vare vår egen plattform (som vi använt i över 10 000 timmar). Och det är inte enkla appar vi pratar om utan avancerade appar som många har nytta av. Appar som kan ge stor effekt, på din lönsamhet och din konkurrenskraft, som stärker ditt varumärke och skapar nöjdare kunder.

 

Så förverkligar vi din idé och gör den till en lönsam app eller en lyckad digital produkt

De flesta av våra projekt, oavsett om det handlar om apputveckling eller systemutveckling börjar med en idé. Som sedan blir till en gedigen förstudie tillsammans med kunden. Förstudien till Mabrook gav oss en lista på krav att förhålla oss till och som på sikt resulterade i en app som har potential att bli lönsam för kunden samt populär hos användarna.

 

Här ser du vilka funktioner vi gett Mabrook - Såklart bygger vi en app till dig också

Nedanstående är Ahmeds önskemål och det som gör att Mabrook blir en dejtingapp som skiljer sig från mängden. Och du, såklart kan vi bygga en lönsam, skalbar, internationell app med skräddarsydda funktioner till dig också. Oavsett bransch. Hur som helst. Här kommer några av de funktioner som vi fixade iordning till Mabrook.

  • Skalbar, med stöd för olika valutor, tidszoner, språk samt ha en infrastruktur som hanterar ett mycket stort antal användare, integrationer etc.
  • Attraktiv design, med en rejäl skopa UX som gör den enkel att förstå och använda.
  • Ha en funktion där användaren kan ångra en lajk genom att skaka telefonen.
  • Enkla formulär som med så få steg som möjligt gör det busenkelt att bli medlem, ladda upp bilder samt fylla sin profil med relevant information.
  • Ha flera säkra och välkända internationella betalningsalternativ.
  • Erbjuda smidig hantering av olika typer av abonnemang.
  • Ha relevanta sökfilter så att användaren snabbt kan matcha med rätt personer.
  • Erbjuda en kickbackfunktion som ger appen en god lönsamhet samt säkerställer att användarna får ta del av relevanta erbjudanden etc.

Hur ser din kravlista ut? Har du gjort någon? Det är en bra början när du ska utveckla en app.

 

En avancerad dejtingapp med kluriga utmaningar - för kärlekens skull

Tillbaka till Mabrook. Det här är ett uppdrag som passar oss perfekt. En dejtingapp med ett gott syfte, vars utveckling är proppad med kluriga utmaningar. Vad kan vara roligare än att jobba för att folk ska bli riktigt lyckliga tillsammans? #NuKörVi

 

Snabb och smidig dejting med olika abonnemang och betalmodeller

Mabrook ska vara synonymt med smidig, snabb och säker dejting. Där dess fiffiga sökkriterier gör det enkelt att relativt snabbt och smidigt kan hitta en bra match. Initialt är Mabrook gratis att ladda ner och skapa en profil på. Men likt så gott som alla andra dejtingappar finns en inbyggd betalmodell med ett flertal olika abonnemang och även en kickbackfunktion.

 

Med Webkingplattformen bygger vi din egen skräddarsydda app - oavsett bransch

Att utveckla en mobilapp som Mabrook är en teknisk utmaning. Den är också ett perfekt exempel på en app som lämpar sig perfekt att bygga på Webkingplattformen. Då vi med ett antal moduler kan addera rätt funktion till rätt app snabbt och smidigt. Och dessutom vid behov addera nya funktioner vilket så klart är väldigt tacksamt.

 

Skalbar, integrerad, flexibel och den funkar på både iOS och på Android

Alla appar behöver en genomtänkt infrastruktur att vila på. Inte sällan krävs ett flertal integrationer med externa mjukvaror, till exempel med olika betalningsalternativ, CMSPIM och liknande. Appen ska också fungera på både iOS och Android samt på ett säkert och snabbt sätt kunna hantera stora mängder komplex information.

 

Beprövade arbetssätt, agil utveckling och tät kundkontakt ger fantastiska resultat

Tack vare vår erfarenhet, plattformen samt förstudien visste vi redan från start hur vi skulle gå till väga och vilka utmaningar som stod framför oss. Vi tycker om Agil utveckling, i korta sprintar, med tät kontakt med Ahmed, och samarbetet fungerade mycket bra.

 

Vi gav även Mabrook en fin hemsida och publicerade dejtingappen på både Google Play och App Store

I uppdraget ingick även att bygga upp och driftsätta Mabrooks hemsida samt att lansera appen på både App Store och på Google Play. Såväl appen som hemsidan fick en fin design och nu håller vi tummarna att Mabrook på sikt tas emot väl av användarna och fylls med en fina profiler och skapar en massa nya relationer.

 

Hör av dig, Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar!

Om du funderar på att skapa en app så tveka inte att ta kontakt med oss. Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar. Du når oss enklast genom ett mail till hello@webking.se. Vi har även lagt upp Mabrook i vårt referensgalleri där vi berättar lite mer om tekniken vi använt och våra roller i projektet.

 

Patrik Karlsson, utvecklare: Berätta lite om några av utmaningarna med att bygga en dejtingapp

Med tanke på att en modern dejtingapp har så många swipefunktioner krävdes det en hel del planering för att implementera dessa. Detta är viktigt för att skapa en naturlig och logisk användarupplevelse. Med de olika swipealternativen känns det att vi har skapat funktioner som upplevs mer intuitiva än många av Mabrooks konkurrenter. Att kunna ångra en like genom att skaka telefonen är en riktigt smart feature.

 

Tommy Dufmats, utvecklare: Håller du med om Patriks tankar?

Absolut, och även chattfunktionen krävde en hel del kärlek och jobb för att den skulle fungera optimalt. Det är såklart också viktigt att de både beter sig och ser ut som användarna förväntar sig. Precis som Patrik nämnde krävde de olika swipe-funktionerna en del implementeringar för att de skulle se ut och bete sig korrekt. Det blev riktigt bra till slut!

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär