Graphensic AB - Modern, stilren och responsiv hemsida till Graphensic AB

Dags för ett kundcase på en företagshemsida som är byggd av oss på Webking. Ett kul projekt, till företaget Graphensic AB. Som namnet antyder fokuserar företaget på det mycket spännande materialet Grafen. Sedan starten 2011 har företagets forskare med Rositsa Yakimova i spetsen tillsammans med Linköpings Universitet utvecklat tillverkningsprocessen av Grafen. Ett intressant företag som verkligen positionerat sig på marknaden och vars forskare har medverkat till mer än 500 publikationer samt flera patent. Graphensic behövde en ny hemsida, något som Webkingteamets webbutvecklare gärna hjälpte till med. Vi brinner ju för webbutveckling. Resultatet blev nya Graphensic.com.

Modern, stilren och responsiv webbutveckling

Målet var att ta fram en modern hemsida som på ett proffsigt och trevligt sätt visar upp företagets verksamhet och dess expertis som en av marknadens ledande företag inom just Grafen. Vi ville även att sidan skulle vara snabb, responsiv, lättnavigerad och modern. Därför gjorde vi en teknisk optimering för prestanda och sökmotorer. Resultatet är en sökmotororoptimerad, responsiv sida anpassad för mobila enheter som surfplattor och smartphones.

 

Målgruppsingångar med tydliga budskap

För att slå an tonen direkt har vi valt att lyfta fram företagets målgrupper på startsidan. Eftersom Graphensic arbetar med högteknisk nanoteknik var det viktigt att redan på startsidan länka in till två artiklar som snabbt förklarar vad Grafen egentligen är. Vi lyfte även in en kortare presentation av företaget samt bilder och kontaktuppgifter till ledningsgruppen.

 

Användarcentrerad webbdesign

Topnavigeringen är liksom resten av sidan avskalad och stilren. Lätt att förstå och innehåller det den ska för en smidig och lättanvänd användarupplevelse. Vi har även implementerat en webbshop. För att hitta specifika produkter samt information har vi såklart lagt in en effektiv sökmotor på sidan. Sökmotorn nås via toppmenyn, sidfootern samt via webbshoppen.

 

Webbshop med information och datablad

För att förenkla för besökaren har vi valt tre olika ingångar till webbshoppen. Devices, Materials och Services. Här kan kunden lätt hitta det den söker, samt läsa mer om respektive produkt och de olika materialen. Det går även att ladda ner datablad som berättar mer om material, sensorer, chip och liknande. Sugen på ett par monolager av Grafen? Då är det här du kan beställa dem.

 

Tydlig visualisering av publikationer och patent

Publikationer där besökarna kan läsa rapporter och avhandlingar om forskning som rör Grafen presenteras på startsidan, dessa publikationer läses in via Scopus och finns tillgängliga på flera språk, med sammanfattningar och referenser. Vi har även valt att lägga in en räknare på startsidan med information om antal kunder, patentfamiljer, erfarenhetsår samt antal publikationer. Dessa ger direkt förtroende och under denna har vi valt att lägga in kontaktuppgifter och bilder på företagets ledning.

 

Nyhetsartiklar och nyhetsbrev

Att på ett stilrent och snyggt sätt kunna presentera artiklar och nyheter på sidan var viktigt. Vi tog fram en minimalistisk och clean design, med texterna högerställda, med hög läsbarhet. Till vänster bredvid inläggen finns en sökfunktion, kategorilista samt arkiv och de senaste fem inläggen. Längst ner finns delningsfunktioner till LinkedIn, Twitter samt Facebook. Vi tog också fram formulär med re-captcha så att besökarna lätt kan prenumerera på Graphensics nyhetsbrev.

 

Genomtänkt navigering

Längst ner på sidan hittar vi en lättläst och avskalad footer, med logo, kort info om företaget, kontaktinformation, de senaste nyheterna, länkar till sociala medier, RSS-flöde samt en sökfunktion.

 

En webbyrå med skickliga webbutvecklare

Den här typen av uppdrag inom webbutveckling är något som våra webbutvecklare verkligen tycker om. Vi lär oss hela tiden en massa spännande information av våra kunder och den här gången har vi fått nya kunskaper om Grafen, som är ett spännande material. Det känns ganska fantastiskt att vi här i Linköping har så vassa techföretag.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär