Ny förstudie - Vi bygger app till processindustrin

Förstudierna står som spön i backen hos oss. Och som du kanske vet så utför vi inga projekt utan en gedigen förstudie. Här låter vi vår kund Tommy Jonsjö berätta om hur vi hjälpt igång hans kommande app-projekt. En app som kommer att vara till stor hjälp inom bas- och processindustrin.

En spännande app som bidrar till tydligare kommunkationsvägar inom bas- och processindustrin

Som sagt, tänk inte ens tanken på att dra igång ett IT-projekt utan en bra förstudie. Detta har Tommy insett och här låter vi honom berätta om den förstudie som vi genomfört och som är det första steget till den kommande appen.

 

En förstudie och prototyp lägger grunden till ditt digitala projekt

Hur som helst. En gedigen förstudie tar lite drygt en vecka och är väl investerad tid. Den minskar markant risken för kostsamma misstag, kraschade tidplaner, överskriden budget, jobbiga missförstånd och inte minst den dåliga stämning som infinner sig när du betalt hundratusentals kronor för en oanvändbar produkt som är så dålig att Google Play eller App Store vägrar att ta i den ens med tång. Det vill du som kund undvika till varje pris. Och vi också.

 

Tommy, hur kom du i kontakt med oss på Webking?

-I samband med att vi skulle ta nästa steg i att förverkliga en digital lösning för att hjälpa svensk bas- och processindustri sökte jag efter lämpliga samarbetspartners. Jag hamnade då på Webkings hemsida. Jag skickade in en förfrågan och fick snabbt svar med ett erbjudande om att ta ett första möte. Detta för att diskutera hur man kunde hjälpa mig ta nästa steg framåt. Webking kunde presentera en förstudie till en fast kostnad där min applikations alla ingående krav och framtida utvecklingskostnader kunde specificeras.

 

Varför valde du oss i konkurrens med andra alternativ?

-Jag fick en väldigt bra bild av Webking i och med vårt första möte samtidigt som man presenterade en genomtänkt offert med samtliga projektsteg beskrivna. Faktum är att jag inte bara fick känslan av att man kunde sitt område utan att man också var väldigt mån om att lyssna på mig som kund och samtidigt guida mig rätt i de många strategiska val man tar i och med utvecklandet av en applikation

 

Berätta lite om hur vi genomförde din förstudie och dina förväntningar på den

-Jag hade innan vi genomförde förstudien tagit fram ett dokument kring vad applikationen var tänkt att innehålla och vilka funktioner som skulle finnas med. Med den som grund började Webking förverkliga mina krav till en digital prototyp. Detta följdes av ett antal digitala möten och mejlkonversationer där jag fick lämna feedback på de justeringar som gjorts. Det var en process som slutade i prototyp som definitivt motsvarar de förväntningarna jag hade och som är till stor nytta inför nästa steg i processen.

 

Hjälpte vårt arbete dig lösa några problem, isåfall vilka?

-Absolut! Det första steget var att ta fram den klickbara prototypen som jag kan använda och visa upp för potentiella kunder och i ett tidigt stadie få feedback utan en alltför stor investering.

 

Hur har det varit att arbeta med oss?

-Jag tycker framför allt att det har varit roligt och enkelt att jobba med Webking. Detta då jag själv inte har IT-kunskapen som krävs för att ta fram en webbapplikation, men under framtagandet av vår prototyp så har Webking förklarat hur system och liknande fungerar. Man har dessutom varit väldigt hjälpsamma med att förklara de olika valen man kan göra, och vad som dessa i framtiden kan resultera i.

 

Hur upplever du vårt engagemang under din förstudie?

-Ni var väldigt engagerade. Jag fick alltid snabb återkoppling i processen att ta fram vår prototyp. Det resulterade i att arbetet hela tiden gick framåt och flöt på bra.

 

Vilka av våra talanger skulle du lyfta vid en rekommendation?

-Framförallt förmågan att lyssna på mig som kund och dessutom konvertera mina tankar och ideér till en digital produkt.

 

Om vi skulle förändra en sak till det bättre, vad skulle vara?

-Inget som jag kan komma på. Jag kommer att rekommendera Webking när tillfälle ges.

 

Nyfiken på vad Martina på Underbara Unge tyckte om sin förstudie?

Martina Åstrand hade en också idé till en app som vi ska förverkliga. Underbara Unge är en Mitt första år-bok i digital form. Vi gjorde en gedigen förstudie till henne, som du kan läsa om här. Vill du veta mer om hur vi förverkligar våra kunders appidéer? Då ska du lyssna på WebkingPodden. Som faktiskt har ett avsnitt om just detta. Med titeln Så förverkligar vi din appidé. God lyssning.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär