Pigxcel – En app och SaaS-tjänst med AI som gör underverk för grisuppfödare

Webking har utvecklat appen och SaaS-lösningen Pigxcel till Smart Agritech Solution of Swedens senaste spjutspetsteknologi inom automatisk vägning. Pigxcel är en app och SaaS-lösning med AI och mycket avancerad kamerateknik som kommer att öka lönsamheten rejält för ett stort antal grisuppfödare.

Pigxcel är en app och SaaS-tjänst med riktigt bra funktioner

Nu ska vi berätta om hur vi efter Smart Agritechs krav utvecklat en lönsamhetsökande app och SaaS-tjänst som är en avancerad vågtjänst för grisar. En VaaS (Våg-as-a-Service) där grisarna fotas och bilderna analyseras av en algoritm som visar grisens vikt. Men vi tar det viktigaste först. Nämligen det resultat och den nytta som appen tillför åt sina användare. Och faktum är att Pigxcel har flera riktigt bra fördelar.

 

Innovativ AI-teknik och spjutspetsteknik för en enklare arbetsdag

Vi har utvecklat SaaS-tjänsten Pigxcel och med sin innovativa AI- och kamerateknik har vi försett den med en mängd smarta funktioner som tillsammans gör:

  • Det enklare för grisproducenter att träffa rätt slaktvikt
  • Minskar grisarnas stress och samtidigt förhindrar fodersvinn
  • Sparar resurser och dessutom eliminerar tungt, tidskrävande manuellt arbete
  • Att användarna kan skapa rapporter och även kan hantera sina notiser
  • Det lätt att se om grisarna växer som de ska, och vid behov kan grisproducenterna även sätta in rätt åtgärder, för att nå grisarnas målvikt
  • Samtliga ovanstående punkter leder till en ökad lönsamhet, samt en betydligt smidigare arbetsdag hos grisproducenterna
 

Minskat svinn, mindre tungt arbete och markant ökad lönsamhet #EpicWin

-Det unika är att vi med Pigxcel med hög noggrannhet nu kan väga grisar i en box, utan att behöva flytta grisarna. Vi kan dessutom mäta och justera kontinuerligt så att grisproducenten ser att tillväxten följer den tilltänkta viktkurvan. Fördelarna är många, man slipper tungt arbete, minskar fodersvinn och minskar dessutom grisarnas stress. Inom lantbruksnäringen är den här typen av lönsamhetsökande tjänster väldigt välkomna, säger Jakob Blomberg, CTO på Smart Agritech.

 

Webkingplattformen hanterar SaaS-tjänster galant

Smart Agritech hade en utdaterad webbapp som var både svårjobbad och krånglig att underhålla. Det vi på Webking gjort är ersätta denna med en modulär och lättarbetad app med AI som är baserad på Webkingplattformen.

-Just det här projektet är ett bra exempel där plattformen verkligen kommer till sin rätt. Den är enkel att arbeta med, skalbar, framtidssäker och dessutom kontinuerligt uppdaterad. Att den är så enkel att uppgradera med nya funktioner uppskattas verkligen av våra kunder. Den passar även perfekt för SaaS-tjänster och vi bygger alla våra appar med Webkingplattformen”, Robert Jansz, grundare av Webking. 

 

Vi bygger avancerade appar och SaaS-lösningar snabbare än de flesta

Tack vare plattformens fördelar kan vi utveckla avancerade appar- och SaaS-tjänster. Pigxcel är ett bra exempel på en avancerad app med AI som passade perfekt att utveckla med Webkingplattformen. Och våra appar blir oftast klara snabbare än våra konkurrenter appar. Vilket vi vet uppskattas av våra kunder.

 

Apputveckling med fokus på resultat, tydlighet och design

-Utvecklingen har bestått av flera delar, där vi byggt själva användargränssnittet, men också själva kundportalen. Vi skapade med andra ord ett bra och visuellt verktyg där användarna får en tydlig översikt och kan följa grisarnas utveckling. Vi har även gjort det enkelt att tolka materialet. Samt inte minst att sätta upp nya kunder och hantera befintliga kunder berättar Tommy Dufmats, apputvecklare på Webking.

 

En SaaS testad i fem länder och kommersiellt driftad med framgång i Finland

Hur som helst, i skrivande stund är Pigxcel testad i fem länder.  Sverige, Norge, Finland, Mexiko och Australien. Den är dessutom i kommersiell drift i Finland. Som det känns nu är detta bara början på Pigxcels äventyr.

 

Hör av dig, Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar!

Funderar du på att skapa en app, eller har en idé till en app så tveka inte att ta kontakt med oss. Faktum är att vi kan ge dig ovärderliga tips och råd. På så sätt sparar du på sikt alltså både tid och pengar. Vi hjälper dig att förverkliga din appidé, och du når oss enklast genom att kontakta oss här.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär