Twitter Bootstrap

Twitter Bootstrap är en fri samling av verktyg för att skapa webbplatser och webbapplikationer. Samlingen innehåller HTML- och CSS-mallar för typografi, formulär, knappar, navigering och andra gränssnittskomponenter. Bootstrap innehåller också CSS-mallar för responsiva sajter. Tack vare detta går det lätt att bygga en responsiv sajt — bara man håller sig efter riktlinjerna för strukurering av HTML-koden.

Vart kommer Bootstrap ifrån?

Logotype Twitter

Bootstrap är ett av de populärare projekten hos GitHub och för varje dag som går så stöter man på fler webbplatser och applikationer som har Bootstrap som grund. Bootstrap grundades av Mark Otto och Jacob Thornton på Twitter i samband med en satsning att vara genomgående utseende och uppbyggnad i Twitters interna och externa gränssnitt.

Fullpackat med funktioner

Logotype Github

Ett 12-kolumn baserat responsive webbdesign rutnät, dussintals komponenter, JavaScript plugins, typografi, kontrollformer och även en webbaserad ”Customizer” att göra Bootstrap till din egen med dina egna färger, fonter osv.

Att vara inkonsekvent med struktur i gränssnitt är mycket tidsineffektivt och det är tidskrävande att samordna om olika personer arbetar med samma projekt. När antalet klasser och variabler i CSS växer utom kontroll finns det risk att utvecklaren skapa nya klasser i onödan p.g.a. den inkonsekventa och personberoende namngivningen och strukturen.

Twitter Bootstraps struktur förhindrar detta ifrån att hända genom att leverera ett heltäckande ramverk som inte bara är logiskt uppbyggt utan också mycket effektivt att använda. Bootstrap har mycket brett stöd bland webbläsare och följer nya standarder för HTML5 och CSS3 till stor omfattning.

Responsiv Webbdesign

Illustration föreställande responsiv design

Bootstrap utvecklades inte bara för att se ut och bete sig bra i de senaste stationära webbläsarna (även IE7!), även surfplattor/pekplattor och smartphones webbläsare via Responsive Webb Design. Responsiv webbdesign även kallat RWD, innebär att Twitter Bootstrap tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med surfplattor, smartphones eller datorer och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens skärmupplösning och webbläsare.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär