Linköpings Stadsmission Vi hjälper Linköpings Stadsmission att stärka den enskilda människan

Linköpings Stadsmission arbetar för att stärka den enskilda människan, förbättra hela livssituationen och stötta till egenmakt genom social omsorg och socialt företagande. I Linköping finns en bred och väl fungerande verksamhet med stort engagemang och härlig attityd.

En ny hemsida med digitaliserade processer skapar perfekta förutsättningar

Tillsammans med våra vänner och grannar Kreativ Kraft har vi skapat en helt ny sajt till Linköpings Stadsmission. Den befintliga sajten uppfattades som svårnavigerad, grafiskt utdaterad, tungläst och osmidig att donera gåvor på.

Den nya sidan skulle få en uppfräschad design (enligt grafisk profil), optimerad navigation och ökad användarvänlighet. Den behövde också nya funktioner för att nå ökad konverteringsgrad. Önskvärda konverteringar är monetära gåvor, donationer av t.ex hygienartiklar samt att öka antalet volontärer.

Snabba svar med Slack och rak kommunikation gör kunden glad

Med Linda och Elin från Linköpings Stadsmission drogs ramarna upp för projektet. Vi gick igenom kravspecifikation, önskemål, skisser, samt förslag på tekniska lösningar. Vi jobbar alltid nära kund, med täta avstämningar. Vi skapade även en projektkanal i Slack där alla kunde kommunicera med varandra. Ett koncept som fungerade ypperligt, ofta med minutsnabba svar.

Är sidan lätt att använda kommer konverteringarna

Fokus låg på att göra det lättare för besökaren att skänka pengar men också att öka antalet volontärer. Med hjälp av intervjuer och storytelling berättade vi om fördelarna med att volontärarbeta i något av de olika sociala företagen.

Vi byggde en ny webbshop med smidig betalning via PayEx

Gåvogram och minnesgåvor lyftes fram för ökad konvertering. Att ta fram en ny digital gåvoshop kändes rätt i tiden. I gåvoshoppen kan kunden läsa om de olika gåvor alternativen. Och när kunden valt sin gåva skickas ett digitalt gåvobevis direkt till dennes e-post. Sedan kan du som kund snabbt och säkert betala med kort via PayEx, signera med Bank-ID och i lugn och ro skriva ut och ge bort ditt gåvobevis som en gåva.

Sociala medier lades in på startsidan för ökade synergier

Stadsmissionens Instagramflöde lyftes fram på startsidan. Instagramkontot delas och används av verksamhetens olika sociala företag. Ofta med fina bilder, glatt humör och information om till exempel dagens lunch, öppettider samt de olika sociala aktiviteterna. Unga Forum har en egen sida på sajten, och på den lade vi in deras eget Facebookflöde.

Med WordPress, ordning och reda bygger vi våra hemsidor

Sajten byggdes med WordPress som sedan utvecklades med funktioner utifrån kundens önskemål och krav. När programmeringen inleddes fanns en ny struktur över innehåll samt en ny pedagogisk navigationsstruktur.

Sökmotoroptimering och relevant content ger uppmärksamhet

Innehållet sågs över och mycket togs bort, slogs ihop samt lyftes fram. Alla sidor fick en tydlig och enhetlig layout, med fokus på läsbarhet och tydlighet. Texterna delades upp i kortare stycken, fick mellanrubriker, tydliga länkar och CTA.

Strukturen gjorde materialet lätt att kategorisera och hitta. Dessutom såg vi till att texterna var tillgänglighetsanpassade. Vi utförde även en sökmotoroptimering av innehållet så webbplatsen rankar bättre hos sökmotorer som Google.

Teknisk optimering och test är viktigt för bästa möjliga resultat

När innehållet lyfts in, inklusive bilder genomfördes en teknisk optimering för att minska laddningstiderna och öka sidans ranking hos sökmotorerna som Google m.fl.

Löpande drift, förvaltning och förbättring håller hemsidan i gott skick

Sidans löpande drift och förvaltning sker även av oss på Webking där vi har en installerat en dedikerad VPS (virtuell privat server) där linkopingsstadsmission.se körs.

Vana beställare som har koll på verksamheten

Samarbetet mellan oss Linköpings Stadsmission fungerade utmärkt. Linda och Elin från Linköpings Stadsmission visade att de är vana beställare och har bra koll på sin verksamhet.

Den nya sajten kommer att resultera i en ökning av konverteringar. Både i form av gåvor, men också i form av nya volontärer. Dessutom kommer flera att hitta sajten och få fler att upptäcka fördelarna med den här typen av väl fungerande och viktiga sociala verksamheter.

Samarbetet med Webking fungerade mycket bra. De visade upp stort engagemang, kompetens och de hade även en stor förståelse för uppdraget.

Linda Claesson - Marknadschef

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär