Webkingkontoret - Vi skapade en suverän arbetsplats

Hej, då har det alltså hänt igen. Vi har växt ur Webkingkontoret och flyttat till större lokaler på Ågatan 31, mitt i Linköping. För att skapa en arbetsmiljö med maximal trivsel tog vi den här gången hjälp av flera experter. Här kan du läsa om alla idéer och tips som vi fick och som implementerades under resans gång. Vill du också skapa en mer kreativ arbetsmiljö? I den här artikeln finns flera bra tips. Lycka till.

Då vi tillbringar ca 150h/mån på Webkingkontoret är det viktigt att ha en suverän arbetsmiljö. Vi vet att:

  • Ett bra och lekfullt kontor gör oss på glatt humör
  • När vi är på glatt humör jobbar vi bättre
  • Jobbar vi bättre får vi fler nöjda kunder
  • Nöjda kunder leder till mer jobb
  • #EpicWin
 

Med +10 medarbetare på plats på Webkingkontoret krävs rejält med yta

Hur som helst, då WebkingTeamet har växt till tio personer behövdes mer plats. När den perfekta lokalen dök upp tvekade vi inte. Grymt cityläge, öppen spis, fin planlösning, takfönster, och lagom stort. Vi skrev kontrakt omgående.

 

Målbilden: Webkingkontoret ska vara lite som en fritidsgård för vuxna

Sedan började vi planera upp Webkingkontoret No4 till en rolig arbetsplats. Där vi kan jobba och samtidigt kan rensa hjärnan med lite flipperBubble BobbleRappakalja och pingis. Det ÄR viktigt med raster och lek. Annars blir vi stela, tråkiga, oflexibla och dessvärre även oförmögna att tänka utanför boxen.

 

Vill du också skapa en roligare och mysigare arbetsplats? Kolla in Playful Office

Viss inspiration hämtades från andra kontor (se sista stycket), från nätet samt ur boken Playful Office av Jenny och Niklas Madsen på Superlab.se. De vet att kreativitet, lek och bus gör underverk på jobbet och har dessutom förstått att ingen gillar trista sterila grå ytor.

“The opposite of play is not work – The opposite of play is depression”

 

Lokalen fick lite extra kärlek och omtanke innan inflyttningen

Vi hade fyra månader på oss att fundera, planera, och renovera. Perfekt då det behövdes målas och fixas. Det fixade Joel och hans duktiga kollegor på Liunga AB med den äran. Redan här började vi få bra feeling och insåg att Webkingkontoret No4 skulle bli kalasbra.

 

Materialval, färg och form enligt Webkings grafiska profil

Inredningsproffset Jenny tog fram en inredningsstil som följer Webkings färg och form. Efter att ha känt och kikat på en massa tjusiga textiler och exklusiva material och dessutom även kollat på läckra designförslag lät vi sedan Jenny leta fram matchande möbler. Samtidigt började en ombonad, inbjudande, fräsch och kul arbetsplats sakta men säkert växa fram. Till och med toaletten piffades till med en aningen knallröd neonskylt…

 

Ett bra tips: Unna dig lite kul gadgets och leksaker

Därefter besökte vi Arcade Dreams och beställde en arkadmaskin. Som designades med Webkings logo och med våra spelfavoriter på kabinettet. Samtidigt bokade vi ett äkta flipper från RentAGame. I konferensbordet bredvid den öppna spisen gömmer sig vårt pingisbord. Där rostar vi gärna marshmallows.

 

Växter ger en härlig känsla och atmosfär på Webkingkontoret

Ett kontor bör såklart ha fina växter. Därför lät vi duktiga Anna på Skärblacka Blomsterhandel piffa till kontoret. Hon tog snabbt fram en lösning där varenda ”grönsak” fyller en funktion, samt har placerats ut med omsorg och ger kontorets alla rum en härlig atmosfär. Det blev faktiskt världens skillnad. Här kan du läsa en separat artikel om hur kontoret inreddes med före- och efterbilder.

 

Bad sound kills good music, musiken du jobbar till SKA låta bra

Det är sant. HiFi-Klubbens reklam har rätt. Vi blev rejält positivt överraskade hur bra ljudet på Webkingkontoret blev från de takmonterade högtalarna. De var även hyggligt smidiga att installera, och sprider ett härligt luftigt och krispigt ljud i kontorets alla rum. Både när vi lyssnar på musik, spelar spel samt såklart när vi har våra digitala möten.

 

Tänk ergonomiskt, du har bara en rygg och ett par knän

Att sitta skönt och ha möjlighet att kunna jobba stående var en självklarhet. Skrivborden valdes därför med omsorg för maximal komfort och ergonomi. Vi såg även till att de matchade den övriga inredningen.

 

Obscent sköna soffor, stolar och supermjuka mattor

Den mindre konferensen är en ypperlig plats för reflektion, mikropauser och mer ostört arbete. En mysig oas att dra sig tillbaka till, med sina sköna soffor, jätte-tv och fikabord. Precis som i de andra rummen gör de underbart tjocka och mjuka mattorna och akustikplattorna underverk, på Webkingkontoret är det när vi inte rockar på med schysst rock helt knäpptyst.

 

Webkingkontoret blev bra mycket bättre än vad vi hade hoppats på

Hur som helst, vi fick nästan nypa oss i armen när allt var klart. Allt på Webkingkontoret harmonierar och går i samma stil. Vilket skapar en riktigt fin inbjudande känsla. Det bästa är nog att se reaktionerna när vi får besök. Citat som ”oj här lär ni ju trivas” eller ”vad fint ni har” tröttnar vi aldrig på.

 

Fördelarna med en bra arbetsmiljö är många

Efter att ha bott in oss vet vi att kontoret ger oss många fördelar. Mikropauserna minskar stress, ergonomin gör underverk för kroppen och en runda flipper gör jobbet roligare. Ventilationen och växterna minskar risken för huvudvärk, kylens nyttiga snacks ger fler spontana fikapauser och våra AW´s med vänner och kolleger är kalaskul.

 

Årets I-landsproblem: Vi vill knappt gå hem längre...

Det visade sig snabbt vara rätt svårt att gå hem när flera gärna stannar kvar och spelar brädspel, börjar prata om iskalla öl, kollar på film, drar igång Riders Republic på PS5:an tänder en brasa, eller beställer pizza tillsammans… Och det är faktiskt exakt så vi vill ha det. Ett angenämt I-landsproblem.

 

Unna dig en bra arbetsmiljö - Det är du värd!

Oavsett om du jobbar hemma eller på kontor så finns det alltid något att göra för att höja trivseln på din arbetsplats. Det behöver ju faktiskt inte vara något stort eller dyrt som höjer stämningen. Det gäller bara att komma på vad. Och du, unna dig en bra arbetsplats. Det är du värd, och är du i närheten och dessutom fikasugen så hör av dig! :)

 

Här kommer några riktigt häftiga inspirationslänkar som är fullkomligt livsfarliga för plånboken....

Spana gärna in följande helt otroliga kontor (med superultrahöga budgetar): Mojängs helt otroliga kontor – AirBnb´s olika kontor – Sitevisions kontor – Kings magiska kontor ....

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär