Nu ska vi berätta lite om hur vi på Magello hjälpt Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) att uppdatera sin app Hjälpredan. Appen som hjälper dig att räkna ut rätt skyddsavstånd när du använder växtskydd- och ogräsmedel.
Hjälpredan - En app med miljön i fokus byggd till LRF
Precis som oss behöver appar lite kärlek och omtanke ibland
Faktum är att Hjälpredan har hängt med ett bra tag. Hon skapades när våra mobiler varken var smarta eller hjälpsamma, och var därför en aning utdaterad. Hon var inte direkt dement, men behövde lite kärlek och omtanke, och det är precis vad vi gav henne. Med varsam hand har vi steg för steg gjort henne väldigt lättanvänd, smartare, samt snabb och stabil. En rejäl uppdatering på alla plan. Inte helt fel.
Det här citatet från LRF´s hemsida är rätt klockrent: Den nya appen är snyggare, bättre och framförallt mer funktionssäker.
Ett bra exempel på en app som verkligen gör nytta både för användaren och miljön
Hjälpredan är nu användarnas bästa kompis när de ska använda växtskydds- eller ogräsmedel. Hon hjälper dem att hålla rätt skyddsavstånd, samt att sprida ut sina ogräs- och växtskyddsmedel för så liten miljöpåverkan som möjligt.
Projektledare Lotten Lundgrens slutomdöme fick oss nästan att ramla av stolen...
Magello hjälpte oss att ta fram en ny app. De var professionella och flexibla när våra önskemål ändrades under projektets gång. Resultatet var utmärkt!
Så himla fint. Är du nyfiken på hur flera av våra kunder upplever vårt arbete? Då ska du kolla in vad de skriver om oss på TrustPilot och på Reco.
Varför ska du ha en app?
Vi får ofta frågan: ”Varför ska jag ha en app?” Svaren beror på din verksamhet och dina behov. En bra app har flera fördelar. Inte minst positiva användar- och kundupplevelser. Hjälpredan förenklar för användaren då hon snabbt tar fram rätt skyddsavstånd åt dig när du ska pytsa ut lite växtskyddsmedel. Upp med telefonen och starta appen. Oavsett om du har en iOS eller Android vet du att du alltid har den senaste och bästa versionen av hjälpredan i mobilen.
Fördelarna med en bra app är att den är tillgänglig, hjälpsam och lätt att använda
Med appen slipper du fippla med papper och penna. Och du kan lämna din laptop hemma, vilket ger plats för termos och fikabröd i ryggsäcken. Det smidiga gränssnittet gör appen busenkel att använda. En känsla av nöjdhet sprider sig när du insett hur bra den fungerar och inser att vardagen blir lite enklare. Det är ju så det ska vara.
Vi tycker om att digitalisera hållbara projekt där miljön står i fokus
Hur som helst, vi tycker om, och har fördelen att ofta arbeta med företag som gör bra saker. Därför kändes det extra roligt att få digitalisera ytterligare ett miljöprojekt. Detta då vi tidigare markant förbättrat konkurrenskraften och lönsamheten till miljöföretaget Biototal. Här kan du läsa om hur vi byggt appen Bioväxt som sparar Biototal 6 veckors arbete per person och år. Här finns en intervju där Biototal själva berättar om appens fördelar. Att få digitalisera LRF kändes riktigt bra helt enkelt.
Gedigen förstudie, snygg prototyp och ett smart arbetssätt - Så bygger vi appar som användarna tycker om
När Robert tillsammans med projektledare Lotten Lundgren gjort en gedigen förstudie hade vi en bra utgångspunkt och koll på läget. Vi visste vad som behövde göras, samt även hur. Samtidigt hade vår utvecklare Tommy jobbat fram en tjusig prototyp i Adobe XD, som togs emot med öppna armar. Appens olika vyer formligen flög fram på Tommys skärm. Och de var trevliga att vila ögonen på, helt enligt den grafiska profilen. Vilket skapar en uppskattad igenkänning för användarna. Det vet vi att de tycker om.
Vi tycker om att skapa effektiva och problemlösande appar som gör saker och ting enklare
Efter några veckors utvecklande visste vi att vi var på väg mot en app som verkligen gör det enklare, och blir en tillgång för användarna. En app som snabbt tar fram korrekt skyddsavstånd, till den så kallade sprutjournalen. Som du ser har vi lärt oss en hel del nya ord under det här projektet. Vi vet även vad en bomspruta och avdriftsreducering är.
Vår utvecklare Tommy berättar om ytterligare ett skolboksexempel på hur ett IT-projekt ska genomföras
Hallå där Tommy Dufmats, utvecklare: Har projektet gått enligt plan? ”Javisst, arbetet har löpt på fint och utan några större hinder. Vi har jobbat på bra tillsammans och har haft ett väldigt bra samarbete med LRF.”
Tommy, berätta mer om utvecklingen av Hjälpredan
Tommy, du är ju både utvecklare men även ansvarig för prototypen, samt leder projektet: Vilket har varit det roligaste, samt svåraste? ”Apputveckling ligger mig varmt om hjärtat, något som jag brinner för helt enkelt. Därför var det roligaste själva utvecklingen, att ta fram en mobilapp är utmanande och roligt. När det gäller svårigheter handlade det nog mest om att som utomstående sätta sig in i, och förstå hur allt hänger ihop. I Hjälpredan fanns till exempel ett flertal olika utrustningar och avstånd att förhålla sig till vilket var både utmanande och kul att ta tag i.”
Efter att vi gjort Hjälpredan klar var det som sagt dags för driftsättning. Som brukligt skickar vi upp dessa till både App Store samt Google Play för godkännande. Något som brukar ta ett tag. När det gäller Hjälpredan slog vi någon form av personligt rekord, då hon godkändes på mindre än 24 timmar. Helt otroligt. Och såklart väldigt glädjande.
Med vår kostnadskalkylator kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta.